Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αδέσποτη σφαίρα Ινδών στρατιωτών σκότωσε 5χρονο κοριτσάκι στο Κασμίρ



Ένα πεντάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό από Ινδούς στρατιώτες στα σύνορα με το Πακιστάν. 

Το παιδί περπατούσε έξω από το σπίτι της στο χωριό Polas στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ όταν μια αδέσποτη σφαίρα την χτύπησε στο κεφάλι. 

Το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά ξεψύχησε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. 

«Μια πεντάχρονη κοπέλα περπατούσε έξω από το σπίτι της όταν μια αδέσποτη σφαίρα που έριξαν τα ινδικά στρατεύματα διαπέρασε το κεφάλι της", δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης Tahir Mumtaz, σύμφωνα με την Al Jazeera . 

Οι χωρικοί διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του κοριτσιού και καταδίκασαν τις μάχες, την ημέρα που γιορτάζαν το μουσουλμανικό Eid Mubarak. 

Αφ' ότου η Ινδία και το Πακιστάν κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία το 1947, τα δύο νέα κράτη πήγαν στον πόλεμο για το Κασμίρ για δύο χρόνια.

Η κατάσταση εξαπλώθηκε και πάλι σε πόλεμο το 1965 και το 1999, οπότε και οι δύο χώρες δήλωσαν ότι είναι πυρηνικές δυνάμεις και η διαμάχη για τα σύνορα παρέμεινε τεταμένη. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει συχνά στα σύνορα. Τον Απρίλιο, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι η «αποτρεπτική πυρηνική ενέργεια» βρίσκεται στον "μεγαλύτερο κίνδυνο κατάρρευσης" στη Βόρεια Κορέα και μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, στην αμφισβητούμενη περιοχή.