Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το 50% των ταξιδιωτών που έφτασαν από Κίνα στο Μιλάνο έχουν Covid -19



Σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πτήσεις που έφτασαν σήμερα από την Κίνα στο Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Ήδη έχει αποφασιστεί η διενέργεια τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα στην Ιταλία, με το υπουργείο Υγείας να εξετάζει εάν μεταξύ των κρουσμάτων είναι και νέες παραλλαγές του ιού.

Εάν εντοπιστεί νέο στέλεχος η Ρώμη ενδέχεται να επιβάλλει ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα. Η Κίνα έχει δει εστίες του ιού να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, από τότε που η κυβέρνηση εγκατέλειψε την πολιτική της μηδενικής ανοχής έναντι του Covid.

Πέραν της Ιταλίας, αρκετές ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, εξετάζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές «παρακολουθούν στενά» την κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σεμπάστιαν Γκέλντε. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχει αναπτυχθεί μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη στην Κίνα που θα οδηγούσε σε σε ανάλογους ταξιδιωτικούς περιορισμούς», πρόσθεσε. Το γαλλικό υπουργείο Υγείας παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις και δήλωσε ότι είναι «έτοιμο να εξετάσει όλα τα χρήσιμα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως συνέπεια, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους».

Ασυμπτωματικά τα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους Κινέζους ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό στο Μιλάνο, δεν εμφάνιζαν συμπτώματα. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των υπαλλήλων υγείας σχετικά με νέες παραλλαγές του Covid που αναδύονται από την Κίνα.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σκληρά από τον Covid στις αρχές του 2020. Πάνω από το 80% των ανθρώπων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και πολλοί έχουν επίσης κάνει την αναμνηστική δόση.