Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

4χρονη περπάτησε 8 χιλιόμετρα για να βοηθήσει τη γιαγιά της



Ένα τετράχρονο κοριτσάκι περπάτησε 8 χιλιόμετρα στο παγωμένο ερημικό τοπίο της Σιβηρίας για να φέρει βοήθεια στην άρρωστη γιαγιά της.

 

Η Σαγκλάνα Σαλχάκ, η οποία έχει γίνει η ηρωίδα της Δημοκρατίας της Τιβά, ζούσε με τον παππού και τη γιαγιά της στην απομακρυσμένη φάρμα τους, μέσα στο δάσος κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.

Το πιο κοντινό χωριό βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων, ενώ οι γείτονές τους μένουν οκτώ χιλιόμετρα μακριά.

Μαζί της πήρε μόνο ένα κουτί σπίρτα σε περίπτωση που έπρεπε να ανάψει φωτιά. Η τετράχρονη ξεκίνησε να περπατά μέσα στο σκοτάδι πριν καν ξημερώσει, με τη θερμοκρασία να είναι -34C.

Της πήρε αρκετές ώρες για να καλύψει τα 8 χιλιόμετρα μέχρι το κοντινότερο σπίτι και από τύχη δεν κόλλησε στο χιόνι, το οποίο σε αρκετά σημεία ξεπερνά τη μέση του ανθρώπου και δεν συναντήθηκε με λύκους, που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Το κοριτσάκι παραλίγο να προσπεράσει το σπίτι, καθώς δεν το είδε εξαιτίας της πυκνής βλάστησης. Για καλή της τύχη όμως, ένας από τους γείτονες την είδε και κάλεσε γιατρό, ο οποίος πήγε πίσω στο σπίτι της και ανακάλυψε ότι η γιαγιά της είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Όπως είπε η μικρή Σαγκλάνα, δε φοβήθηκε που διέσχισε το δάσος μόνη της. «Απλώς περπατούσα και περπατούσα και έφτασα εκεί», είπε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κρύωνε και ότι «ήθελε πολύ να φάει».

Μετά από αυτή την ταλαιπωρία το κοριτσάκι αρρώστησε με κρυολόγημα, αλλά το ξεπέρασε και τώρα ζει σε ένα κοινωνικό κέντρο.

Η μητέρα και ο πατριός της Σαγκλάνα βρίσκονταν σε άλλο σημείο της περιοχής και φρόντιζαν ένα κοπάδι άλογα που τους ανήκει, από όπου σχεδίαζαν να επιστρέψουν τον Μάιο. Όμως, την Κυριακή ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, σε βάρος της μητέρας, Ελεονόρα Σάλτσακ, γιατί εγκατέλειψε σε επικίνδυνες συνθήκες την ανήλικη κόρη της.