Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ



Οικονόμου: Οι πολίτες, στις επικείμενες εκλογές, καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη μέρα

«Όπως είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κοντά στο τέλος της τετραετίας και όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στις 21 Μαΐου, σχεδόν ένα μήνα πριν από την ολοκλήρωση του συνταγματικά προβλεπόμενου κύκλου της Κυβέρνησης, έτσι ώστε εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, κάτι πολύ πιθανό εξαιτίας του εκλογικού νόμου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, του νόμου της απλής αναλογική



Market Pass: Έως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πιστώσεις

 «Από τον ερχόμενο μήνα μπαίνει σε εφαρμογή και η Κάρτα Αγορών που εκτιμάται περί τα 600 εκατομμύρια, τα οποία προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων που έχουν τα διυλιστήρια.



Οικονόμου: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συμβάλει σε πολιτικές αιχμής της ΕΕ

«Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνήλθε την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για ένα πακέτο κοινών παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης για πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου.



Οικονόμου: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας με τους 92 μετανάστες στον Έβρο - Ντροπή για τον Πολιτισμό

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό δύο συνανθρώπων μας από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο την Κρήτη και ειδικότερα τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου. Η σφοδρότητα του φαινομένου -όπως επισημαίνουν όλοι οι επιστήμονες- αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι είμαστε αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση.



Οικονόμου: «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται»

«Η διήμερη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πράγα -τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είναι ευδιάκριτο το θετικό αποτύπωμά της για τη χώρα μας.



Οικονόμου: Ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο στοιχείο αποτελεί η συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας

«Στο πλαίσιο της πολύπλευρης ενεργητικής διπλωματίας που εφαρμόζει η Κυβέρνησή μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην 6η Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικανικής Ένωσης. Σε λίγη ώρα θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.