Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ



Γερμανία: Δεν καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους μολύνονται από κορωνοϊό

Η Γερμανία δεν θα καταργήσει τελικά την υποχρεωτική καραντίνα για τους περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται θετικοί στην covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, με την κυβέρνηση να αλλάζει στάση μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν ότι αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των κρουσμάτων.



Γερμανία: Μέτρα lockdown ζητά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Μέτρα lockdown - και για τους εμβολιασμένους - ζητά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και προειδοποιεί ότι ο Κανόνας 2G (πρόσβασης για εμβολιασμένους και ιαθέντες) δεν επαρκεί πλέον για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.



H Γερμανία εξετάζει την επιβολή νέων περιορισμών λόγω της «δραματικής» κατάστασης της επιδημίας

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν ζήτησε σήμερα να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί προκειμένου να ανασχεθεί η «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα.



Κλιμακώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19

Υπό την πίεση της νέας έξαρσης της πανδημίας κλιμακώνεται και στη Γερμανία η συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ιατρικές ενώσεις, επιστημονικά ινστιτούτα και πολιτικοί, τάσσονται υπέρ ενός γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ως μοναδική διέξοδο από την κρίση.



Γερμανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας..

Σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ συνεχίζουν να κυμαίνονται οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων στη Γερμανία, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.



Γερμανία: Στις "περιοχές υψηλού κινδύνου" κατατάσσει τέσσερις χώρες της ΕΕ από την Κυριακή

Στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».