Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζάεφ: Συνάντηση που αποτελεί ιστορικό ορόσημο



«Από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά γράφουμε διαρκώς ιστορία», τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. Και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε ένα ταξίδι προς το μέλλον με κοινά συμφέροντα. Με θαρραλέες αποφάσεις και επιθυμία για ενότητα, όλα είναι πιθανά. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνει την ευκαιρία και στις δύο χώρες να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υλοποιήθηκε πλήρως και δίνει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να αξιοποιήσουν πλήρως τις εμπορικές σχέσεις. Η χώρα μας φιλοξενεί σήμερα την πολυάριθμη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα παρουσία πολλών επιχειρηματιών. Η συνεργασία μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα συμβάλει στην επίλυση διαφορών και στην ανάπτυξη κοινά επωφελών ευκαιριών. Ο κ. Τσίπρας και εγώ υπογράψαμε το σχέδιο δράσης από τους υπουργούς», ενώ προανήγγειλε και για τη δημιουργία ενός νέου σημείου διασυνοριακής σύνδεσης.

«Σήμερα το απόγευμα θα κηρύξουμε την έναρξη του οικονομικού φόρουμ, που θα συμμετέχουν από 100 επιχειρηματίες από κάθε χώρα. Σε αυτό θα ανανεώσουμε πραγματικά την ιστορία. Δημιουργούμε έναν νέο χώρο με ενιαία συμφέροντα. Η συνάντηση αυτή είναι ιστορικής σημασίας και συμβάλει στο πέρασμα σε μια νέα εποχή για τα Βαλκάνια. Η σχέση φιλίας θα αναγνωριστεί ως ένα σημάδι για πολλές πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Επίσης, είπε ότι τους προηγούμενους μήνες έκανε έναν πολύ καλό φίλο, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «είναι πολύ καλός φίλος μου και της χώρας μου». Έτσι, έδωσε τον λόγο στον Έλληνα ομόλογό του.