Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ζάεφ: Επιμένει για την "Μακεδονία του Ίλιντεν"



Επιμένει  στην πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ζητώντας από την Αθήνα να την συζητήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Aπαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, δήλωσε πως: «η ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν δεν επηρεάζει την ταυτότητα των Σκοπιανών, αλλά αντιθέτως την ενισχύει. Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την ταυτότητά μας… Aντίθετα, την ενισχύει, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας».

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να επιμένει σε αυτήν του την απόφαση δηλώνοντας ότι: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας του Iλιντεν είναι μια λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Το Σάββατο κατά την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός με μήνυμά του στον Ζόραν Ζάεφ δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας: «Ας μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία, ας μην κάνουμε άτσαλα βήματα, ας διανύσουμε με προσοχή και τα τελευταία μέτρα, η Ελλάδα θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα προς την ευρωπαϊκή τους προοπτική.