Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ΥΕΘΑ: Θα διασφαλίσουμε δια της αποτρεπτικής ισχύος των ΕΔ ότι η πατρίδα είναι ασφαλής



Θα διασφαλίσουμε δια της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων μας ότι η πατρίδα είναι ασφαλής δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ελλάδας, την Athens Flying Week, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Με πολύ χαρά είμαι εδώ στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στα πλαίσια του Athens Flying Week. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει και να θαυμάσει από κοντά τις δυνατότητες των ελληνικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού. Νομίζω ότι εκτός από το εντυπωσιακό θέαμα, που είναι προφανές ότι υπάρχει, αυτή η εκδήλωση περνάει και ένα μήνυμα, ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας και ειδικά η πολεμική αεροπορία, αλλά και η αεροπορία στρατού είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε ετοιμότητα και υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα. Θα διασφαλίσουμε δια της αποτρεπτικής τους ισχύος ότι η πατρίδα είναι ασφαλής. Νομίζω ότι είναι αυτό το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για τον απλό κόσμο που έρχεται εδώ να παρακολουθήσει όχι μόνο τις επιδείξεις, αλλά και τις δυνατότητες« ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος .

Για το μεταναστευτικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ, «που συζητήσαμε για την επιδεινούμενη κατάσταση σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, σήμερα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της ηγεσίας του λιμενικού σώματος, της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας σχετικά με την αυξημένη επιτήρηση των ροών στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο, έτσι ώστε τόσο τα αυτιά μας όσο και τα μάτια μας στο Αιγαίο, δηλαδή οι μηχανισμοί επιτήρησης, όσο και οι δυνάμεις που επιχειρούν να συνεργάζονται καλύτερα, εντατικότερα και στενότερα, έτσι ώστε να αυστηροποιηθεί η επιτήρηση και ενδεχομένως η αποτροπή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ