Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΥΕΘΑ: Σε ετοιμότητα ο Στρατός επεμβαίνει στη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική



Συγκλονισμένη ολόκληρη η χώρα από τις εικόνες καταστροφής στη Χαλκιδική, φονική κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες ζημιές αλλά και ανθρώπινες απώλειες, καθώς έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον απολογισμό των υλικών καταστροφών να είναι ανυπολόγιστος.

Μετά τη έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την αντιμετώπιση της καταστροφής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την διαχείριση των καταστροφών, αναφέροντας το επιχειρησιακό σχέδιο τους.

Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ

Ειδικότερα, ο ΥΕΘΑ δήλωσε πως «η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητρίων προκειμένου να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέθεσε πως μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν με αποτελεσματικό τρόπο στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και πως θα μεταφερθούν και μηχανήματα του στρατού τα οποία θα βοηθήσουν σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή. 

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ».

Τι είχε δηλώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τις βιβλικές καταστροφές και την θεομηνία που «χτύπησε» την Χαλκιδική, αναφέροντας πως η αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης είναι αποστολή και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός είπε ότι: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου εκ μέρους όλων […] Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών και είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως χώρα για να συμπαρασταθούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών».

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική, να θρηνήσουμε τα αθώα θύματα και ταυτόχρονα να κλείσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές και θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η αποστολή των σωμάτων ασφαλείας, αυτή είναι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή είναι η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί τελικά όλοι μας συνεργαζόμενοι μπορούμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».