Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ξεκάθαρο μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Θα απαντήσουμε αν γίνουν έρευνες στο Καστελόριζο



Ξεκάθαρο μήνυμα προς στην Τουρκία απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στην τακτική που ακολουθεί η γειτονική χώρα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

 

Παναγιωτόπουλος: «Στρατιωτικά στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία»

Μετέπειτα ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ αναφέρθηκε ότι από πλευράς Ελλάδας γίνονται προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέροντας επίσης και τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

«Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι εάν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Σχετικά με τις γεωτρήσεις που διενεργούνται από την Αγκυρα, δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα μίλησε για την δημιουργία ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

 

«Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία»

Την ίδια ώρα ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ζητήματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την μια «κακή συμφωνία». Όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλάνο να παραταθεί, βάζοντας έτσι ένα τέλος στα διάφορα σενάρια που ακούγονταν.