Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ξάνθη: Εκστρατεία στήριξης από το Τουρκικό Προξενείο στον Δήμαρχο της πόλης..



Το Τουρκικό Προξενείο από τις παραμονές των εκλογών και μέχρι σήμερα, μεθοδικά όπως πάντα, κατάφερε να πετύχει αυτό που πάντα αδυνατούσε, να στηρίζει φανερά μέσω του δικτύου του έναν δήμαρχο (χριστιανό) μεγάλης πόλης.

Ο νέος Δήμαρχος της Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, όπως αποδείχθηκε τελικά, για την εκλογή του στηρίχθηκε σε αυτό το δίκτυο το οποίο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης, στηρίζει την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην Θράκη, δημιουργεί Παράλληλο Κράτος και πιέζει το σύνολο των μουσουλμάνων για να στραφεί προς την Τουρκία.

Την Τετάρτη, ο Δήμαρχος της πόλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση Συλλόγου όπου τα μέλη του όλα στηρίζουν όσα προαναφέρθηκαν. Το Τουρκικό Προξενείο γνώριζε πολύ καλά πως η παρουσία του Δημάρχου της πόλης θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων και όπως έγινε. Ο στόχος βέβαια ήταν η επόμενη ημέρα, να τον «ηρωποιήσουν» στα μάτια σκληρών της μειονότητας και να αποδείξουν στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, που είναι και το σύνολο, ότι κουμάντο στην Θράκη κάνει το Προξενείο.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του Τουρκικού Προξενείου, να υποδουλώσουν τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, το ανατρεπτικό Ισλάμ της περιοχής. Αυτοί είναι και το εμπόδιο στα σχέδια τους. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζουν πως η Τουρκία θέλει να τους εργαλοποιήσει, γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα τους, έχουν ίσα δικαιώματα πλέον, και δεν απειλούνται για τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και το μέλλον τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι ένα παράδειγμα δύναμης για το παρακράτος που δημιουργεί η Άγκυρα στην περιοχή, και από την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης, το Τουρκικό Προξενείο έδωσε εντολή να στηριχθεί. Γλέντια προς την τιμή του, στήριξη στα κοινωνικά δίκτυα, στα τουρκόφωνα ΜΜΕ και αναφορές μέχρι την Άγκυρα.

Το χειρότερο όμως, δίπλα του παραμένουν και απολαμβάνουν αυτή την στήριξη ακόμα περισσότεροι, οι Ξανθιώτες που τον στήριξαν προεκλογικά, μερικοί από αυτούς δηλωμένοι πατριώτες