Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Turkiye: Θα πολιορκήσουμε τα ελληνικά νησιά που θα στρατικοποιηθούν



Την πολεμική ρητορική συνεχίζει ο τουρκικός τύπο, με σημερινά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμα και για «πολιορκία» ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Turkiye τονίζει ότι «κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

Το Oruc Reis έχει καταπλεύσει για συντήρηση στο λιμάνι της Αττάλειας και σύντομα θα συνεχίσει τις έρευνές του με νέα Navtex έγραψε χθες η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak που ποτέ δεν πέφτει έξω.

η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει ότι ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, μετά τη συντήρησή του, θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών. Παράλληλα, αναφέρει ότι «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μάλιστα, προειδοποίησε και την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικιοποιημένο.