Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τούρκος ναύαρχος:«Δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία»



Η Τουρκία διατηρεί την ένταση στη Μεσόγειο μέσω των ελεγχόμενων από αυτή ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα Yeni Safak, η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει «βαφτίσει» την επιχείρηση προστασίας του ερευνητικού σκάφους Barbaros με το περισπούδαστο όνομα «Ασπίδα της Μεσογείου».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο φρεγάτες, δύο κορβέτες και η πυραυλάκατος Καλκάν, που σύμφωνα με το δημοσίευμα διαθέτει ένα άκρως απόρρητο θάλαμο επιχειρήσεων.

Η τουρκική εφημερίδα έστειλε δημοσιογράφους πάνω στην πυραυλάκατο, όπου μίλησαν με τον διοικητή Γιαλιτσίν Οσκουτούκ.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας από όλες τις απειλές και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές. Πρόσφατα η Ανατολική Μεσόγειος φιλοξένησε έναν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταξύ των οποίων και ελικοπτεροφόρα και αεροπλανοφόρα πολλών χωρών. Το ναυτικό έχει προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσω της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου από το 2006», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματικός.

«Κανονικά ερευνητικά σκάφη διεξάγουν τις εργασίες τους με συνοδεία σκαφών υποστήριξης αλλά λόγω των πρόσφατων παρεμβάσεων ελληνικών πολεμικών πλοίων, τουρκικά πολεμικά είναι επίσης απαραίτητα. Εμείς ως τουρκικές ναυτικές δυνάμεις παρέχουμε υποστήριξη και προστασία και δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία» κατέληξε.