Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

To τουρκικό Υπουργείο Άμυνας πανηγυρίζει «νίκη» στον αέρα «λοκάροντας» ελληνικό F-16 (vid)



Τι και αν «έχασαν» κατά κράτος, η τουρκική προπαγάνδα κάνει το άσπρο-μαύρο με νέο βίντεο που πανηγυρίζει ότι «εκδίωξε τα ελληνικά μαχητικά F-16 πάνω από την περιοχή της NAVTEX».

Το περιστατικό ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αεροπορία προσπαθούν να «πουλήσουν» οι Τούρκοι, με το δικό τους αφήγημα.

Όταν η αλήθεια δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτική για την Τουρκία, τότε είναι που η προπαγάνδα οργιάζει. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το Τουρκικό υπουργείο άμυνας αργά το βράδυ της Παρασκευής «τιτίβισε» και προβάλλει οπτικό υλικό με κλειδωμένο στα τουρκικά σκοπευτικά Ελληνικό F-16.

 

Με το βίντεο να αναπαράγεται από όλα τα τουρκικά μέσα

 

Φαίνεται ότι μέσω επικοινωνιακού πολέμου επιχειρεί η Άγκυρα να ισοφαρίσει, τουλάχιστον σε επιχειρησιακό επίπεδο. Άλλωστε και η επικοινωνία, είναι ένα είδος πολύ σοβαρής επιχείρησης κατά τη διάρκεια κρίσεων. Αυτό μαρτυρούν και οι μονόλογοι του ιπταμένου της Τουρκίας, ο οποίος έχει στα σκοπευτικά του ένα μαχητικό F-16 στο οποίο δεν ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά αν είναι δηλαδή Ελληνικό και λέει φωναχτά «Μπορώ να χτυπήσω αυτόν που είναι μπροστά μου…»