Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

32 °C

Σήμερα, 3. Αυγούστου 2020

Τουρκική αρμάδα αποβατικών στα Στενά της Χίου - Στα ύψη η ένταση στο Αιγαίο - Δείτε ΒΙΝΤΕΟΕτοιμάζει κρίση η Τουρκία με αφορμή την μεγάλη πρόβα πολέμου με την ονομασία «Θαλασσόλυκος», η οποία διεξάγεται σε Μ.Θάλασσα, Αιγαίο, Α.Μεσόγειο, με επίκεντρο φυσικά τις περιοχές ελληνικού ενδιαφέροντος. Η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στα ύψη, ενώ οι κινήσεις της προμηνύουν κλιμάκωση στο άμεσο μέλλον.

Τουρκική αρμάδα αποβατικών-πολεμικών σκαφών διέρχεται μεταξύ των Στενών της νήσου Χίου και του Τσεσμέ και πλέουν προς Βορρά με άγνωστο προορισμό.

Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη που είναι απο τα πλέον σύγχρονα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πέρασαν χθες το απόγευμα απο τα Στενά, μια ανάσα απο τις ακτές της νήσου Χίου. Στο εν λόγω περιστατικό το ελληνικό ΠΝ δεν έκανε την εμφάνισή του.

Στις 29 Αυγούστου 2013, το τελευταίο πλοίο του έργου TCG Ç-158 που κατασκευάστηκε από την τουρκική ναυπηγία Anadolu (ADIK) του LCT (Landing Craft Tank) απέπλευσε από τον κόλπο ADİK.

«Έχοντας διαπιστώσει την τελική παράδοση του TCG Ç-158 στις 28 Αυγούστου 2013 μετά από 12 μήνες εγγύησης, λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη εμπειρία του ναυπηγείου σε ένα έργο Ναυτικού, αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη των στόχων», έγραψε στο ημερολόγιό του ο Cevat R. Atilhan, Διευθυντής Παραγωγής της ADIK στις Navy Projects, όπως αναφέρεται στο veteranos.gr.