Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τι συμβαίνει με το επίδομα παραμεθορίου και το "δώρο" 4 ΗΕΕ



Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την καταβολή των εκτός έδρας, εν είδει "επιδόματος παραμεθορίου" και "δώρου Χρστουγέννων".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Onalert.gr είχε δηλώσει ότι το επίδομα παραμεθορίου για τον Δεκέμβριο είχε δρομολογηθεί να καταβληθεί και έκανε λόγο για πρόσθετη "έκπληξη" τις επόμενες ημέρες. 

Αυτό δεν ήταν άλλο από μια έξτρα παροχή τεσσάρων ημερών εκτός έδρας το οποίο βούληση του υπουργού ήταν να δοθούν σε όλο το προσωπικό, ανεξάρτητα με το εάν υπηρετούν στην παραμεθόριο ή μη.

Ωστόσο, αυτή η παροχή δόθηκε από το ΓΕΣ μόνο στο προσωπικό που δεν υπηρετεί στην παραμεθόριο, αδικώντας ουσιαστικά τα στελέχη που φυλάνε τα σύνορα.

Μέχρι και χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ απαντούσε στα απανωτά ερωτήματα που έθετε το Onalert ότι όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο, πρόκειται να λάβουν 8 συνολικά ημέρες αποζημίωση
, οι οποίες αντιστοιχούν 4 στο λεγόμενο "επίδομα παραμεθορίου" και οι άλλες 4 στον "μποναμά" που αποφασίστηκε από τον Πάνο Καμμένο να δοθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη.

Σήμερα ωστόσο υπήρξαν νέα δεδομένα και πληροφορηθήκαμε ότι έκαναν λάθος τις προηγούμενες ημέρες στη διεβεβαίωση που μας έδιναν και πως τελικά τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που φυλάνε "Θερμοπύλες", δεν θα πάρουν το "δώρο" που πήραν όλοι οι άλλοι.

Ορισμένοι άλλοι μάλιστα από το ΓΕΣ υποστήριζαν ότι υπάρχει τυπικό κόλλημα και δεν μπορούν να λάβουν οκτώ ΗΕΕ σε ένα μήνα. 

Αντιδιαμετρικά με τον Στρατό Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε το δώρο σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της, ανεξάρτητα με το εάν έχουν παρει το "επιδομα παραμεθορίου" ή όχι.

Η Πολεμική Αεροπορία παρείχε απρόσκοπτα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου το επίδομα παραμεθορίου και τον Δεκέμβριο εδωσε πρόσθετα άλλες 4 ΗΕΕ στα στελέχη της, δηλαδή σύνολο 8 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Στρατός Ξηράς δεν έχει καταβάλει το καλούμενο ως "επίδομα παραμεθορίου" σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το κατέβαλε περιστασιακά, με αποτέλεσμα να χαθούν 6 μήνες από όλο το 2016.

Αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στα στελέχη του Στρατού Ξηρας που νιώθουν αδικημένα, ειδικά όσα έχουν υπηρετούν σε ππεριοχές και μονάδες μαζί με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και βλέπουν οι τελευταίοι να παίρνουν απροσκοπτα τα επιδόματα.

Μήπως θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας λύση; 

Πηγή κειμένου: 

onalert