Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Τα είπαν» Μητσοτάκης-Αναστασιάδης για ΑΟΖ και Κυπριακό



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησαν σχετικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις διαβουλεύσεις στο Κυπριακό.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας  υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και τα ενεργειακά ζητήματα, καθώς και για τις τουρκικές  ενέργειες στην περιοχή, και αντάλλαξαν απόψεις και έγιναν συνεννοήσεις για τις επικείμενες συναντήσεις που θα έχουν στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησαν όπως συναντηθούν στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ώστε να υπάρξει εκ νέου συντονισμός.