Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Συνεχίζουν απτόητοι τις παραβιάσεις οι Τούρκοι



Τρία ζευγάρια τουρκικών F-16, όλα τους οπλισμένα, προέβησαν σήμερα σε δέκα παραβιάσεις του ελληνικού FIR ενώ δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 πέρασαν... "κοκορέτσι", όπως λένε οι πιλότοι, το Αιγαίο, πραγματοποιώντας 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Επίσης σημειώθηκαν και επτά παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν από Χίο ως την Λήμνο αλλά η ελληνική αντίδραση όχι μόνο ήταν άμεση αλλά και μαζική. Για κακή τους τύχη, η "εκπαίδευση" ζόρισε πολύ καθώς στην από εδώ πλευρά του Αιγαίου βρήκαν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 17 ελληνικά μαχητικά καθώς κάποια από αυτά ήταν ήδη στον αέρα εκτελώντας προγραμματισμένες αποστολές!

Συγκεκριμένα η Π.Α σήκωσε έξι μαχητικά επιφυλακής, δύο φορές από το αεροδρόμιο της Σκύρου και μία από την Λήμνο, ενώ με τα CN-235 "ασχολήθηκαν" τα αεροσκάφη που βρισκόταν ήδη εν πτήσει. Η κατάληξη της αναγνώρισης και αναχαίτισης των τουρκικών αεροπλάνων ήταν η εμπλοκή που σημειώθηκε στις 15:45 μμ βορειοδυτικά της Λέσβου πριν τα τουρκικά πάρουν πορεία για την έξοδο του ελληνικού FIR.