Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Συναγερμός στον Έβρο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.- Φωτογραφία που σοκάρει



Ενιχύονται οι δυνάμεις στα σύνορα ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα. Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου.Τα τελευταία μάλιστα εικοσιτετράωρα, επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού. Κάποιες προσπάθειες, ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που σε μια περίπτωση έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας που βρίσκονται στα σύνορα και ενισχύονται διαρκώς προσπαθούν να εμποδίσουν τη μαζική είσοδο προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.
Το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο, καθώς οι πρόσφυγες έχοντας τη βοήθεια ακόμη και τούρκων στρατιωτών τους βοηθούν να φτάσουν στα σύνορα και να ανακαλύψουν παράνομα μονοπάτια που οδηγούν στην ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τούρκοι δεν μεταφέρουν μόνο δωρεάν πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά συνοδεύουν τα πούλμαν ακόμη και με στρατιωτικά οχήματα δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν το σχέδιο τους γεμίσουν με πρόσφυγες την Ευρώπη.
Στο σημείο καταφθάνουν συνεχώς νέες αστυνομικές δυνάμεις καθώς ο όγκος των προσφύγων και ο διασκορπισμός τους σε αρκετά παράνομα περάσματα έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές αρχές.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, θα κατευθυνθούν προς τα σύνορα δυνάμεις από περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός των διμοιριών που θα διατεθούν για την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων.
Στα σύνορα με την Τουρκία αναμένεται να φτάσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, από Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.
Χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα thrakinea.gr