Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020 -
Ελαφριά ψιχάλα

13 °C

Σήμερα, 5. Δεκεμβρίου 2020

Σε θέσεις μάχης Ελληνικά και Τουρκικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου - Σε ασφυκτικό κλοιό το Oruc ReisΜια ανάσα από τη Ρόδο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό και η συνοδεία του από πολεμικά πλοία. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο είναι τραβηγμένη στις 9.30 το πρωί από την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου.

Ο ελληνικός στόλος δίνει το «παρών» υψώνοντας «Σιδηρούν Τείχος» μπροστά από το τουρκικό ερευνητικό, Oruc Reis, και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν.

Το στρατιωτικό προσωπικό με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει τεθεί (και με τη νέα τουρκική NAVTEX) σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, δηλαδή: τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν.

 Άλλωστε οι πρόσφατες φωτογραφίες που έδωσε το ΓΕΕΘΑ στη δημοσιότητα είναι ενδεικτικές της διάταξης των πλοίων του Στόλου. Ακόμα και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου έχουν λάβει θέσεις στην Ελληνική αρμάδα την ώρα που τα Τουρκικά πολεμικά πλοία μαζεύτηκαν γύρω από το ερευνητικό υπό τον φόβο «διείσδυσης» πλοίου του ΠΝ μέσα στον Τουρκικό σχηματισμό.

Κάθε φορά που τα Τουρκικά πολεμικά  πλησιάζουν προς τις Ελληνικές ακτές είτε στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου είτε στη Ρόδο οι Μονάδες του Στόλου με δυναμική παρουσία  «στήνουν» ασπίδα προστασίας με συμβολική παράταξη σε πυκνό σχηματισμό. Ταυτόχρονα άλλα πλοία του ΠΝ με ισχυρό οπλισμό αλλά και οι «σιωπηλοί θηρευτές» κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας λαμβάνουν θέσεις που δίνουν τακτικό πλεονέκτημα.

Οι εντολές του ΓΕΕΘΑ παραπέμπουν σε ψύχραιμη μεν αλλά δυναμική στάση με πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες κυβερνήτες και στα πληρώματα τα οποία έχουν αποδείξει εδώ και μήνες την υψηλή τους ναυτοσύνη αλλά και τις αντοχές τους στον ‘’πόλεμο’’ φθοράς από την Άγκυρα.