Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε παράλληλο σύμπαν ζει η Ελλάδα...Ποια επιφυλακή στον Έβρο; Εννέα ημέρες μετά το «Γαύδος» στο Δ'ΣΣ έκαναν ημερίδες για... Wi Fi!



Σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον είχαν αντιληφθεί οι επιτελείς του Δ'ΣΣ στον Εβρο την κρισιμότητα της κατάστασης στην γραμμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία κατά τις ημέρες που ακολούθησαν τον εμβολισμό του ΠΑΘ "Γαύδος" του Λιμενικού/ΕΛΑΚΤ στις 12 Φεβρουαρίου και κατά πόσον είχαν φτάσει με την απαιτούμενη ένταση στους σχηματισμούς της Θράκης οι σχετικές οδηγίες αυξημένης επιφυλακής, πριν την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δημιουργεί η παρακάτω είδηση: 

Η διοίκηση του Δ'ΣΣ, εννέα ημέρες μετά τον εμβολισμό του "Γαύδος" και ενώ η τουρκική 1η Στρατιά είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού εκτελώντας δύο μεγάλες ασκήσεις ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων από αυτές που σχεδόν ποτέ δεν εκτελούνται τον χειμώνα, προφανώς «ζούσε σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν»: Διοργάνωσε στις 21 Φεβρουαρίου (με τους Τούρκους να προβαίνουν στη μία πρόκληση μετά την άλλη στο Αιγαίο και την Θράκη), εκδήλωση για το.... Wi Fi στον Εβρο!

Συγκεκριμένα διοργάνωσε ημερίδα, για την "Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες" στο στρατόπεδο "Στεφανίδη" στην Ξάνθη, την οποία υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει ολόκληρο το επιτελείο του Δ'ΣΣ με τον διοικητή του, τον αντιστράτηγο G.Καμπά, να ανακοινώνει, τι; Οτι θα εγκαταστήσει δίκτυο Wi Fi στον Εβρο!

Απίστευτο; Μπορεί, αλλά πέρα για πέρα αληθινό!

Ενώ όλα έδειχναν ότι "πήγαινε" για επεισόδιο η Τουρκία, όπως και έγινε στις 2 Μαρτίου, η διοίκηση του Δ'ΣΣ ασχολείτο με την "αναβάθμιση και επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών του Στρατού"!

Κάτι που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήταν άξιο συγχαρητηρίων, αλλά εν προκειμένω και μετά τον εμβολισμό του "Γαύδος" κι ενώ όλοι στον Εβρο και πάνω απ'όλα η διοίκηση, θα έπρεπε να ήταν "με το δάκτυλο στην σκανδάλη", η εν λόγω κίνηση , δείχνει πολλά κι εξηγεί και πολλά: Πώς στις Καστανιές, στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, ένας αξιωματικός κι ένας υπαξιωματικός μόνοι τους και σαφέστατα χωρίς να τους ενημερώσει κάποιος για την ένταση των ημερών "περπατούσαν στο δάσος λες και ο λύκος δεν ήταν εκεί"!

Το γεγονός ότι μετά την αιχμαλωσία τους οι περίπολοι με εντολή του Δ'ΣΣ έγιναν των έξι και των επτά ή δέκα ατόμων, όχι απλώς δεν λέει τίποτα, αλλά καταδεικνύει την τραγική ανεπάρκεια των υπευθύνων του σχεδιασμού τόσο από το ΓΕΣ, όσο ειδικά από το Δ'ΣΣ!

Ουσιαστικά παραδέχθηκαν ότι ήταν απολύτως ανεπαρκής ο σχεδιασμός και δεν είχαν προβλέψει το αυτονόητο: Οτι δεν έπρεπε να υπάρχουν περίπολα των δύο ατόμων εκεί που έπρεπε να είναι πολλαπλάσια η δύναμη. 

Ολη η Ελλάδα ήταν σε επιφυλακή στις 21 Φεβρουαρίου, εκτός από το επιτελείο του συγκεκριμένου σχηματισμού: Ο αντιστράτηγος Γ.Καμπάς ανακοίνωνε, λοιπόν, περιχαρής ότι"Επειδή καμία εταιρία δεν καλύπτει τον ποταμό Έβρο που είναι κρίσιμος επιχειρησιακά για το μεγαλύτερο στρατιωτικό σχηματισμό της χώρας, θα αναπτύξει σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες ένα αυτόνομο δίκτυο για να καλύπτει τις ανάγκες του Στρατού για παροχή ίντερνετ σε όλο το μήκος του ποταμού για να να εξασφαλίσει δωρεάν Wi Fi για τους πολίτες"!

Πάλι καλά που δεν εξασφάλισε και δωρεάν SMS!

Και στην ομιλία του, όπως μας την μεταφέρουν αξιωματικοί που παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη ημερίδα, ο αντιστράτηγος αντί να μιλήσει για την απειλή μιλούσε για την ανάγκη στην... καινοτομία και την... εξωστρέφεια:

"Ο Στρατός στη Θράκη συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ιδιωτικές δομές στον τομέα της καινοτομίας ενώ στόχος είναι η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη των τεχνολογιών, βγαίνοντας και έξω από τα στενά όρια των ενόπλων δυνάμεων καθώς, μοιραία, η αμυντική προπαρασκευή είναι ένα πεδίο όπου αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες. Δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους για την καινοτομία αλλά να ανεβούμε σε αυτό το τρένο” είπε ο αντιστράτηγος του οποίου αιχμαλώτισαν τα στελέχη μια βδομάδα μετά!

Ετσι το Δ' ΣΣ θα κατασκεύαζε, ανακοίνωσε, ένα αυτόνομο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi στον ποταμό Έβρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του και τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής!

Κατ'αρχήν, το να έχει δίκτυο Wi Fi ένας στρατιωτικός σχηματισμός στην γραμμή αντιπαράθεσης είναι κάτι παραπάνω από ολέθριο: Ο τεχνολογικά εξελιγμένος αντίπαλος θα το "σπάσει" πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Και μετά, απλά θα... καταγράφει! Τα πάντα!

Κατά δεύτερον, κάτι πρέπει να γίνει πριν να είναι αργά...