Τρίτη 07 Ιουλίου 2020 -
Μερική συννεφιά

23 °C

Σήμερα, 7. Ιουλίου 2020

Σάλος από σκίτσο με τον Κολοκοτρώνη και τον Μπότσαρη να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό!Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα social media με σκίστο που δείχνει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Μάρκο Μπότσαρη να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

 

Το θέμα δημοσιεύει η οργάνωση macedonianleague.org, η οποία αναφέρει πως μια "νεοσυσταθείσα αλβανική, νεοναζιστική οργάνωση", με την ονομασία "Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar", έχει δημιουργήσει το εν λόγω σκίτσο.

Όπως αναφέρει η οργάνωση που καταγγέλει το σκίτσο, η μετάφραση της αλβανικής οργάνωσης είναι "Κίνηση για μια ενωμένη Αλβανία" και το σκίτσο έχει δημοσιευτεί στην σελίδα της στο Facebook.

Δείτε το προκλητικό σκίτσο

Το macedonianleague.org, τονίζει ακόμη πως "από την ίδρυση της νεοναζιστικής οργάνωσης, τον Ιούλιο του 2016, ο ηγέτης της, Tahir Veliu, προωθεί ενεργά τον αντι-ελληνισμό και την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Ο Veliu ενθαρρύνει ανοιχτά και στρατολογεί νεαρούς αλβανούς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και ολόκληρο τον κόσμο για την δημιουργία μιας ομάδας πολιτικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα απαιτεί όλοι οι Αλβανοί να κάνουν δωρεές για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της οργάνωσης".