Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2017 Δ' ΕΣΣΟ



Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2017 Δ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννημένοι το έτος 1998), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (ΣΥ Δυτικής Αττικής), Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής (ΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας), Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης (ΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας (ΣΥ Δυτικής Μακεδονίας), Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας (ΣΥ Ηπείρου), Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας (ΣΥ Πελοποννήσου).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1994 έως και 2018 (γεννημένοι το 1973 έως και το 1997), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2017 έως και 30 Απριλίου 2017.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1994 έως και 2018 (γεννημένοι το 1973 έως και το 1997), που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαΐου 2017 έως και 30 Ιουνίου 2017.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 3η Ιουλίου 2017, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 10η Ιουλίου 2017, για τους λοιπούς στρατευσίμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης, εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες στρατευσίμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΠΑ www.haf.gr και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6ΒΟΑ6-Ο3Λ.

Πηγή κειμένου: 

onalert