Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προκλητική απάντηση της Άγκυρας στο ΥΠΕΞ: Το Oruc Reis δραστηριοποιείται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα..


Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών «απάντησε» με δική του ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα, στο αίτημα της Ελλάδας να ανακαλέσει την παράνομη και προκλητική NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου Oruc Reis, με τον Χαμί Ακσόι να αναφέρεται σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».
 
Συνέχεια στο διπλωματικό «θρίλερ» δίνει η Άγκυρα με την δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Oruc Reis δεν προχωρά σε καμία προκλητική ενέργεια, αφού δραστηριοποιείται σε περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
 
Τι αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, μέσω μιας ακόμη δήλωσης στις 21 Νοεμβρίου, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς και τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη δραστηριότητα σεισμικής έρευνας που διεξάγεται από τον Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια τονίζει ότι: «Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις απαντήθηκαν σε έξι ξεχωριστές δηλώσεις που εξέδωσε το Υπουργείο μας από τον περασμένο Ιούλιο. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα «να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο, αντί να κάνει δηλώσεις μετά από κάθε μας ρουτίνα ανακοίνωση NAVTEX».

Δείτε την σχετική ανάρτηση: