Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακή άσκηση ναρκοπολέμου στον Σαρωνικό (φώτο)



Παρουσία του Αρχηγού Στόλου, Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία άσκηση Ναρκοπολέμου στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ειδικότερα, η άσκηση Ναρκοπολέμου «ΓΡΙΠΟΣ 1/17» διεξήχθη από τις 25 έως 27 Απριλίου υπό την παρουσία του Αρχηγού Στόλου, Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν ναρκοθηρευτικά, μία κανονιοφόρος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου ΑΒ-212 και ένα ταχύπλοο σκάφος της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, απ’ όπου να σημειωθεί προέρχεται ο Αρχηγός Στόλου.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό την διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων καθώς και την εκπαίδευση σε αντιναρκικές επιχειρήσεις.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της άσκησης τα πλοία κατέπλευσαν στο λιμένα του Πόρου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού και όσους επιθυμούσαν να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς χώρους των ναρκαλιευτικών του Πολεμικού Ναυτικού.