Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πεντάγωνο: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τα κινητά των δύο στρατιωτικών



Αβάσιμα χαρακτηρίζει η Αθήνα τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Το Πεντάγωνο διαψεύδει τα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας πως και τα τρία κινητά που είχαν μαζί τους οι στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) ερευνήθηκαν εξονυχιστικά το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα, και δεν είχε εντοπιστεί τίποτα που να παραπέμπει σε κατασκοπεία.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία σήμερα είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέδωσε το Militaire.gr, η διαρροή έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και εντάσσεται στην προσπάθεια Ερντογάν να κλιμακώσει την ένταση για το συγκεκριμένο θέμα και να εκβιάσει στη Σύνοδο της Βάρνας. Να παρουσιαστεί μ΄ ένα μύθευμα που θα δικαιολογήσει την συνέχιση της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα, ούτε κατασκοπεία. Υπάρχει ένα καθεστώς που λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής και ως τρομοκράτης.