Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέο Βοηθητικό Πλοίο Βάσεως για το Πολεμικό Ναυτικό (Φωτό)



Το νεότυκτο, δεύτερο κατά σειρά, Βοηθητικό Πλοίο Βάσεως "ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ" (A-445) εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου "ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ" στη Σαλαμίνα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

Το νέο ΒΒ ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει δυνατότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κύριες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ναυπήγηση άλλων δύο πλοίων ομοίου τύπου. Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, με ασφάλεια και ταχύτητα.

Στην τελετή ονοματοδοσίας ανάδοχος του πλοίου ήταν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου. Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και άλλοι επίσημοι.

Δείτε στιγμιότυπα από την ονοματοδοσία και ένταξη του ΒΒ "ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ" στο Πολεμικό Ναυτικό στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΝ.