Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στις τουρκικές προκλήσεις: Έχουμε τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας



Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε, από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ -ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διαστάσει να ξανακάνει ό,τι έπραξε το ‘74- ο Ελληνας ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε εμμέσως στην εξ ανατολών πολεμική ρητορική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την 1η Στρατιά στη Λάρισα. Αμέσως μετά ευχαρίστησε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς «για την εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε και την ενημέρωση που μας έκανε».

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέχουν μια ισχυρή, τρομακτική «ομπρέλα» ασφαλείας

Ο ΥΕΘΑ σημείωσε ότι ενημερώθηκε αναλυτικά για τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού σχηματισμού, την οποία, σύμφωνα με το LarissaNet, χαρακτήρισε ως τη «ραχοκοκαλιά της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε στη συνέχεια ότι «πρέπει να καταλάβουμε με πλήρη επίγνωση πού ακριβώς βρισκόμαστε. Μαζί με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μία πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα για όσους επιβουλεύονται εναντίον της πατρίδας μας, ομπρέλα ασφαλείας, σε όλο το εύρος της Ελλάδας από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της».

Οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέχεια μετέβη στο ΕΚΑΕ και στο ΑΤΑ για να ενημερωθεί «για τα ζητήματα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε πού θα πρέπει να πάμε την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις».