Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

M. Χρυσοχοΐδης -Ν. Παναγιωτόπουλος: «Δεν εφησυχάζουμε» στον Έβρο..



«Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια οι ένοπλες δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η FRONTEX, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη σημερινή  επίσκεψη που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην περιοχή του Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση που επικρατεί στην ακριτική περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στα περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης και της προστασίας των συνόρων μας, ενώ συνεχάρη τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ για το πολύ σπουδαίο έργο που έχει γίνει στην περιοχή, από πλευράς υποδομών «για να δημιουργήσουμε ασφαλή σύνορα». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της προσπάθειας «με τη δημιουργία του φράχτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα σύνορά μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα», ενώ δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στη μάχη της χώρας κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως «αυτές τις μέρες η Ελλάδα, οι Έλληνες, χτίζουν έναν άλλο τοίχο. Τον τοίχο απέναντι στην επιδημία».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, υπογράμμισε ότι «…δεν λήγει ο συναγερμός. Οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον - ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι - ό,τι προκύψει» και σημείωσε ότι «....είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ε.Δ. και της ΕΛΑΣ σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, που φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων, όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις».