Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουβέλης: Χωρίς Έλληνες εμπειρογνώμονες ο έλεγχος των κινητών των δύο στρατιωτικών



Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν έως και 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρόνο αποφυλάκισης τους και αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Τόνισε πως στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν με μόλις ένα τηλεφώνημα ανάμεσα στις δύο πλευρές και εκτίμησε πως η σύλληψη και κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών είναι επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία και ενέταξε στο κλίμα έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας.

Σημείωσε μάλιστα πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές βήμα από το οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες είναι συνεχής.

Πρόσθεσε δε, πως η λέξη αδιέξοδο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησής τους είναι μία σκληρή πραγματικότητα.