Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται: Οι «παρενοχλήσεις» στο Αιγαίο είναι «πρόκληση και προβοκάτσια»



Για ακόμα μια φορά η Τουρκία προκαλεί. Και αυτή τη φορά μέσα από τα λόγια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

«Παρά τις προσπάθειες και την υπομονή μας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι αδύνατο να εξηγηθούν οι παρενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο», δήλωσε ο Ακάρ επισκεπτόμενος τη φρεγάτα «Μπαρμπαρός» στην Αλεξανδρέτα της ανατολικής Τουρκίας. Και χαρακτηρίζοντας «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια»« τις «παρενοχλήσεις» αυτές, διεμήνυσε προς την Αθήνα: «Δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν σε τίποτε».
Eνώ συνέχισε, τονίζοντας. «Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε τα περιστατικά στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μετά από αυτά» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός. «Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό», διεμήνυσε. Και υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους: «Είναι βασικό μας καθήκον να τους αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα».