Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Τουρκία προκαλεί : Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας σε ξηρά, αέρα, θάλασσα



Ένα μήνυμα που προκαλεί, -προς τις γειτονικές χώρες-, έστειλε η Τουρκία, με απόφαση που έλαβε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς» επισημαίνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, έπειτα από συνεδρίαση 3,5 ωρών εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο».
Όπως προστίθεται «θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».
Αναφορά γίνεται και στη Λιβύη για την οποία «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυικού λαού».