Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τους Προστάτες της: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα..ΒΙΝΤΕΟ



Το πρωί της Κυριακής πάνω από την Αθήνα πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων για να προβληθεί το επιχειρησιακό έργο αλλά και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δένδιας: Χρόνια πολλά στους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου

 «Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και στους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου, που εορτάζουν σήμερα τους Προστάτες τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ενώ πρόσθεσε: « “Αίεν Υψικρατείν”! Χρόνια πολλά επίσης σε όσες και όσους εορτάζουν σήμερα».

Καρυωτάκης: Δυο λόγια για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά

Σε ανάρτηση προχώρησε και ο Έλληνας πιλότος Μανώλης Καρυωτάκης από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, με την οποία ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες των αεροπορικών βάσεων:«Θέλω να πω δυο λόγια σήμερα για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά.Όλους τους Μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αεροπορίας.

Παιδιά οι περισσότεροι, με γνώσεις κι επαγγελματικότητα, άριστοι χαρακτήρες φίλοι του πιλότου, αδερφοί. Οι τελευταίοι που τον βλέπουν πριν φύγει και οι πρώτοι που τον βλέπουν όταν γυρνά. Και οι πρώτοι που κλαίνε όταν δε γυρίσει.

Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε κάθε μέρα και προσκυνώ κάθε ένα σας χωριστά. Δε θα ´μουνα τίποτα χωρίς εσάς…“ Κράθιε τη φλόγα ζωντανή κι ας είναι και κρυμμένη….κι ο φάρος φέγγει μια στιγμή, μα είναι πολλοί σωσμένοι“.»

Για την προβολή της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημοσιεύθηκε και βίντεο: