Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε»



«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξει τα σύνορα της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πέρας της σύσκεψης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας».
Οπως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων» καθώς και ότι «έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε διαδοχικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της, μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να περνούν παρανόμως στη χώρα μας.