Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΓΕΝ: Εορτασμός των Δέκα Χρόνων Λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παίδων



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των δέκα χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παίδων (ΚΕΦΠ), στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, από 11:00 έως 15:00,θα λειτουργήσει στο Φουαγέ του Πολεμικού Μουσείου, Χριστουγεννιάτικο Bazaar δώρων, από το Σύλλογο εργαζομένων του ΝΝΑ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο ΚΕΦΠ.

Το ΚΕΦΠ λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2006, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά (ΝΝΠ), παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε παιδιά των οικογενειών του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Κέντρο έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένους Δασκάλους Ειδικής Σχολικής Αγωγής, Κλινικούς/Σχολικούς Ψυχολόγους, Παθολόγους Λόγου (Λογοθεραπευτές), Εργοθεραπευτή και Κοινωνικό Λειτουργό, παρέχοντας θεραπευτικά προγράμματα και θεραπείες.

Από το 2013, αποφασίσθηκε η Διακλαδική στελέχωση του Κέντρου και έκτοτε στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που προέρχεται από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) καθώς και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.