Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Φεύγουν 492 μετανάστες - πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη



Η τελευταία μέρα των αυστηρών μέτρων, η Κυριακή συνοδεύεται με την αναχώρηση 392 αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ Μόριας, και την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι «392» να αναχωρήσουν με δύο διαφορετικά πλοία της γραμμής το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ανά επιβάτη.
Ακόμα αναμένεται να αναχωρήσουν 100 αιτούντες άσυλο για την ενδοχώρα την ερχόμενη Τρίτη, μεταφορά που αν αναβληθεί, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου μαζί με άλλους 300 αιτούντες άσυλο που αναμένεται επίσης να αναχωρήσουν από το ΚΥΤ Μόριας.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Μηταράκης θα παραβρεθεί σήμερα στα εγκαίνια ενός νέου χώρου που διέθεσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο ΚΥΤ Μόριας, όπου θα γίνεται ιχνηλάτηση για πιθανά κρούσματα κορονοϊού.
Σημειώνεται ότι ανάλογο χώρο έχει εγκαινιάσει και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία και έξοδα της Περιφερειακής Αρχής και ότι οι δύο αυτοί χώροι θα συνεργάζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μηταράκης αναμένεται να επισκεφτεί και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.