Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έβρος: Χιλιάδες συγκεντρωμένοι μετανάστες- 70 συλλήψεις- «Δεν θα περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα»



Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο...

Οι Αρχές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Σάββατο προχώρησαν σε 70 συλλήψεις ενώ την Παρασκευή σε 66.

 

Την  αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε χθες  από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μια ακόμα νύχτα δύσκολη στις Καστανιές Έβρου.

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας παρέμειναν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά.
Οι Αρχές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Σάββατο προχώρησαν σε 70 συλλήψεις ενώ την Παρασκευή σε 66.
Οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στον Έβρο φτάνει τις 15.000 και για το λόγο αυτό η Frontex αποστέλλει δυνάμεις ώστε να ενισχύσει το έργο των ελληνικών Αρχών. Η Τουρκία αναφέρει από την πλευρά της, πάντως, ότι πάνω από 30.000 έφυγαν από εκεί.
Εν τω μεταξύ χθες το απόγευμα ομάδες ατόμων επιχείρησαν, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από την απέναντι πλευρά.
Την  αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε χθες  από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Επισήμανε  ότι χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας και τόνισε ότι "δεν έχουν έρθει από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η  Τουρκία". 

Στέλνοντας μήνυμα προς πασά κατεύθυνση επισήμανε ότι  δεν θα περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 

.