Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Μαρόκο



Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μαρόκο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017,προέβη στην κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο των Mohammed V και Hassan II, στο Ραμπάτ, και εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, Mr Abdellatif Loudiyi.  

Ακολούθησε επίσημη τελετή υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου και τελετή απονομής διακριτικών εμβλημάτων σε Μαροκινούς, αποφοίτους ελληνικών στρατιωτικών σχολών.

Κατά τις επίσημες συνομιλίες με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου, Στρατηγού El Houssine Aouad, λόγω έκτακτης απουσίας στο εξωτερικό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Abdelfatah Louarak, συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας και οι προκλήσεις που αυτό θέτει. 

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας πλαισίου συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών. Στις συνομιλίες παρέστησαν και ο Αρχηγός της ΠΑ του Μαρόκου, Υποπτέραρχος El Abed Alalouibouhamid καθώς και ο Αρχηγός του ΠΝ του Μαρόκου, Υποναύαρχος Mostafa El Alami.  

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών στο Ραμπάτ όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, οργάνωση και λειτουργία της.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετέβη στην Καζαμπλάνκα και επισκέφθηκε την 1η Ναυτική Βάση του Βασιλικού Ναυτικού και τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού λιμένα της πόλης, όπου και ενημερώθηκε σχετικώς.

Κατά την παραμονή στο Ραμπάτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Παναγιώτη Σαρρή και τον Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μαρόκου κ. Κωνσταντίνο Πιστικό.