Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ειρωνεύεται ο Γιλντιρίμ: «Ασφαλές καταφύγιο» η Ελλάδα για τους εχθρούς της Τουρκίας



Προκαλούν με κάθε τρόπο οι γείτονες επιστρατεύοντας ακόμα και ειρωνία ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στο κλίμα έντασης.

Απαράδεκτο, άνθρωποι που πήραν μέρος στο ανεπιτυχές πραξικόπημα, να προστατεύονται από την Ελλάδα, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Εχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες οι δεσμοί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, γειτόνων και συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο» και η ελληνική στάση αναφορικά με τα άτομα που βλέπει η Άγκυρα ως υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπηματικού χτυπήματος το 2016, βλάπτει τους δεσμούς, σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με το Reuters, ο Γιλντιρίμ είπε ότι ήταν απαράδεκτο, άνθρωποι που πήραν μέρος στο ανεπιτυχές πραξικόπημα, να προστατεύονται από την Ελλάδα, καθώς οι δεσμοί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, γειτόνων και συμμάχων του ΝΑΤΟ, έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες
«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες», χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιβληθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, μεταδίδει ο Σκάι.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την απόφαση του ΣτΕ για μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή.