Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δένδιας: Η Ελλάδα σταθερά δίπλα στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας



Τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και η ανάγκη αντιμετώπισής τους συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τους προέδρους και τα μέλη των αντιπροσωπειών της ΔΕΕΜ (Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας)/Ομόνοιας και του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ). 

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλάι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

"Υποδέχθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τους προέδρους και τα μέλη των αντιπροσωπειών της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, με τους οποίους συζητήσαμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την ανάγκη αντιμετώπισής τους. H Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα τους" έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Όπως επισημαίνει σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, στη συνάντηση δέχθηκε με συγκίνηση το συμβολικό δώρο του κ. Μπελέρη, μια φωτογραφία που έχει ληφθεί το 1909 και απαθανατίζει μαθητές της Ελληνικής Σχολής στο Βουνό της Χειμάρρας, από όπου έλκει την απώτερη καταγωγή της και η οικογένειά του.