Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δένδιας: Αρνήθηκε την πρόσκληση Τσαβούσογλου σε διάλογο όσο το Oruc Reis βρίσκεται σε Ελληνικά χωρικά ύδατα..



Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας - Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς. Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκε ο τρόπος της διεξαγωγής των συνομιλιών μεταξύ των δυο πλευρών.

Η Απάντηση Δένδια

Με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπιδα δεν νοείται συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν η απάντηση του Ν. Δένδια στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβουσογλου, ο οποίος του τηλεφώνησε προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα συνάντησης τους το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον υπουργό εξωτερικών από το Μπακού που βρισκόταν και πρότεινε να προγραμματίσουν συνάντηση τους, αλλα ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η αποχώρηση του Oruc Reis αποτελεί προϋπόθεση για μια τέτοια συνάντηση.

Η επικοινωνία έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του Ν. Δενδια στο twitter που ανέφερε =:«Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας συζητήσαμε σχετικά με τις συνθήκες που θα μας επέτρεπαν μια συνάντηση στο προσεχές διάστημα».