Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Άσκηση εξόντωσης εισβολής στη Θάσο υπό το βλέμμα του Πάνου Καμμένου



Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρακολούθησε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στους Εθνοφύλακες, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Παρότι ειδοποιηθήκατε προ ολίγων ωρών, συγκροτηθήκατε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση αποδείξατε ότι οι Εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες μας. Είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τον τακτικό στρατό.

Είμαστε σήμερα εδώ, με τους Αρχηγούς σας, γιατί το έτος 2017 έχει κηρυχτεί Έτος Εθνοφυλακής. Από εδώ και πέρα, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, θα σας δώσουμε όλες τις δυνατότητες που οφείλουμε να σας δώσουμε, προκειμένου να εκπαιδεύεστε όσο συχνά θέλετε.

Στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου θα μπορείτε να εκπαιδεύεστε σε εβδομαδιαία βάση. Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις σαν τη σημερινή με τμήματα των Ειδικών μας Δυνάμεων που θα έρχονται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες».

kamsdnabn1kamsdnabn2kamsdnabn3kamsdnabn4kamsdnabn5kamsdnabn6kamsdnabn7kamsdnabn8kamsdnabn9