Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

9 °C

Σήμερα, 21. Ιανουαρίου 2021

Άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Ρόδου-ΚαστελλόριζουΆσκηση έρευνας και διάσωσης έπειτα από πιθανό αεροναυτικό ατύχημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Για την άσκηση «Αετός» κινητοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, άντρες των ειδικών δυνάμεων αλλά και ένα ελικόπτερο με προσωπικό από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Αετός» αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας και της Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών έρευνας και διάσωσης και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

1_32_28_23_24_25_210_29_27_26_2