Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αποστολάκης: Αν συμβεί επεισόδιο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας



Ξεκάθαρος παρουσιάστηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σοβαρού επεισοδίου Ελλάδας Τουρκίας. Ο Υπουργός δήλωσε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση που προκληθεί μια σύγκρουση.

Για αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, έχουμε πει στους Αμερικανούς και τους άλλους φίλους μας ότι εάν θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να το κάνουν τώρα πριν η Τουρκία πάει στο Καστελόριζο. Από κει και πέρα όταν θα χρειαστεί να γίνει κάτι θα είμαστε μόνοι μας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων
Ο Αποστολάκης, αναφερόμενος στην ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είπε, πως λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ της Άγκυρας

Παρά το πάγωμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων πάντως, το επιχειρησιακό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει εξαιρετικό και προκαλεί σε όλο τον κόσμο εντύπωση το πως έχει διατηρηθεί σε ένα τόσο καλό επίπεδο, τόνισε ο ΥΕΘΑ.