Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αντίδραση της Άγκυρας στο μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για τη γενοκτονία των Ποντίων



Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να ζητήσει «ειλικρινή συγγνώμη» για τη γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η δήλωση του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου ότι “ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη” συνιστούν δημαγωγία», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις ελληνικές αρχές που επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα τις νομικά αβάσιμες αιτιάσεις για τον Πόντο, τις απάνθρωπες από την ίδρυση της Ελλάδας πολιτικές αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες», συμπληρώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, κατηγορεί τον κ. Παυλόπουλο ότι «οι εν λόγω δηλώσεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες με το πνεύμα των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».