Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων της Σούδας υλοποιούν οι Αμερικανοί



Αναβαθμίζουν τον ρόλο της βάσης Σούδας οι Αμερικανοί. Ήδη υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με παράλληλη έγκριση οικονομικού πακέτου. Η όλη επιχείρηση έχει ως στόχο να ανταποκριθεί η βάση στις σύγχρονες απαιτήσεις εξοπλιζόμενη με τελευταίου τύπου ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η επέμβαση θα γίνει εντός των σημερινών ορίων της βάσης. Σε έκταση 20.000 τ.μ. κατασκευάζεται τεράστιο διώροφο κτίριο terminal στο οποίο θα συστεγάζονται και τα γραφεία υποστήριξης της νέας πτέρυγας της βάσης στα οποία θα εξυπηρετείται το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της βάσης.

Το υπό κατασκευή κτίριο προσομοιάζει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Χανίων. Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι για την προώθηση του έργου αναβάθμισης της νευραλγικής σημασίας βάσης των ΗΠΑ απαιτείται η αναδιαμόρφωση των θέσεων στάθμευσης των μαχητικών αεροσκαφών της υπερδύναμης που προβλέπεται να έχουν μόνιμο χώρο.

Από τις παραπάνω συγκεκριμένες αποκλειστικές πληροφορίες μας βγαίνει αβίαστα το γεγονός ότι πρόκειται για τη δημιουργία «κόμβου» διακίνησης και υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού για την αποτελεσματικότερη δράση της βάσης στην ιδιαίτερης σημασίας ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.