Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ελληνες στρατιωτες



Εξοργισμένος ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη: «Με τζάμι τα ραντεβού με τα παιδιά μας» (βίντεο)

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Κυριακής ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος εξέφρασε την ευχή του να ευοδωθούν οι προσπάθειες της πολιτείας «για να γυρίσουν γρήγορα τα παιδιά μας».



Δυσοίωνα τα πράγματα στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών; Στην Τουρκία Έλληνας πραγματογνώμονας για τα κινητά - Τι φοβάται η Αθήνα

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA ο Έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων βρίσκεται ήδη στην Άγκυρα.



Δείτε τί είπε η μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη: «Παρακαλώ την Παναγία να γυρίσουν γρήγορα»

Η αγωνία των συγγενών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης μεγαλώνει μετά τη σύλληψή τους στον Έβρο από τους Τούρκους.



Η τουρκική πολιτική μας φοβίζει - Δεν είναι διατεθειμένοι οι Τούρκοι να κλείσουν τόσο γρήγορα το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών

Τουρκικές πηγές αναφέρουν στο iellada.gr ότι το θέμα δεν είναι εύκολο να κλείσει τόσο γρήγορα με μια αθώωση σε μια και μόνο δίκη.

Σύμφωνα με τη νοοτροπία των τουρκικών υπηρεσιών, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολα.



Περιπλέκει την υπόθεση η κατάθεση Α.Μητρετώδη: «Δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά»

Δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στη κατάθεσή του είπε:



Βούτσης για σύλληψη στρατιωτών: «Η διαχείριση της υπόθεσης από την Τουρκία είναι κρίσιμη για τις σχέσεις μας»

Από την διαχείριση ενός απλού συμβάντος που κάνει η Τουρκία κρίνεται και δείχνει τις δύσκολες στιγμές που η ηγεσία της βρίσκεται ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τις συλλήψεις των δύο Ελλήνων στελεχών του Στρατού στον Έβρο.