Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καμία συνεργασία με αυτούς που έχουν καταστρέψει τη χώρα



cΤη θέση της ότι «το πολιτικό συνδυάζεται με το νομικό, που συνδυάζεται με το κινηματικό» και ότι «αυτό το τρίπτυχο έχει τεράστια σημασία για να είμαστε αποτελεσματικοί» εξέφρασε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Τα πάντα ανατρέπονται. Αυτό ιστορικά έχει αποδειχτεί», πρόσθεσε και με βάση την ιδιότητά της ως νομικού τόνισε: «Οφείλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα μας με τις γνώσεις και τα εργαλεία μας». Παράλληλα, έκανε αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Με το σύνθημα - ερώτημα «Θέλεις ζωή στη Βουλή;» η κ. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τις οκτώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ενέργειες, στις οποίες θα προβεί εφόσον η «Πλεύση Ελευθερίας» μπει στη Βουλή και δήλωσε ότι δεν θα κάνει «καμία συνεργασία με κανέναν από αυτούς που έχουν καταστρέψει τη χώρα, με κανέναν από αυτούς που λειτουργούν ως υποστυλώματα του συστήματος και ορέγονται να γίνουν μαξιλάρια, δεκανίκια και συμπληρώματα του συστήματος». Υπογράμμισε ότι από τον Γιάννη Βαρουφάκη τη χωρίζει άβυσσος και σημείωσε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» πιστεύει πραγματικά ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα ευρύτερο μέτωπο με κοινωνικές κινηματικές δυνάμεις.

Για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι έχει κάνει λάθος στην εκτίμησή της για το ποια ήταν η πρόθεσή του ενώ επισήμανε ότι δεν έγινε δουλειά ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές της δοκιμασίας του 2015, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις οκτώ δεσμεύσεις της «Πλεύσης Ελευθερίας», τόνισε ότι σε αυτές περιλαμβάνονται πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος που υπάρχει από το 2015 για τη διαγραφή του παράνομου, όπως είπε, χρέους, ως συγκεκριμένη έννομη, διεθνή, κοινοβουλευτική, νομική και πολιτική ενέργεια, πρόταση δημοψηφίσματος για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόταση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με βάση τα επίσημα πορίσματα του γενικού λογιστηρίου και του νομικού συμβουλίου του κράτους αλλά και της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, καθώς και πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens, ώστε να αποζημιωθεί το κράτος.

Το πλαίσιο των ενεργειών της «Πλεύσης Ελευθερίας» συμπληρώνουν, ακόμη, πρόταση νόμου για τη δικαιοσύνη (για την σύσταση μεικτών ορκωτών δικαστηρίων με πλειοψηφία ενόρκων δηλαδή πολιτών, την αλλαγή της διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τη διερεύνηση των ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα), πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής και της υπουργικής ασυλίας, πρόταση για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πλήρη απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών αγροτών και επαγγελματιών.

«Αυτές τις οκτώ ενέργειες θα τις κάνουμε. Όποιος θέλει να γίνουν να μας ψηφίσει, όποιος δεν θέλει να γίνουν να μην μας ψηφίσει» υπογράμμισε. Μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι λένε ψέματα όσοι αναφέρουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται και έδωσε έμφαση στις διαφορές της από τον Γιάννη Βαρουφάκη με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, τη διαγραφή του χρέους, τις γερμανικές οφειλές, τους πλειστηριασμούς και τη συνεργασία με το σύστημα και τις μνημονιακές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε συμμετείχαν ακόμη οι υποψήφιοι με την «Πλεύση Ελευθερίας», Μιχάλης Χουρδάκης, καθηγητής ιατρικής, Νίκος Παπαδόπουλος, αστροφυσικός- σεναριογράφος και Χρήστος Ιβάνοβιτς, φυσικοθεραπευτής.