Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ζέτα Μακρή: «Η μάσκα που είναι ένα ήπιο και αποτελεσματικό μέσο προστασίας θα παραμείνει»



Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία χωρίς self test μετά τις διακοπές του Πάσχα αποφασίστηκε γιατί αυτό πρότεινε η επιτροπή των ειδικών, «με την οποία είχαμε άριστη συνεργασία από την αρχή της πανδημίας» και ακολουθούσαμε τα πρωτόκολλα, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Επισήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου να διαφοροποιηθεί από τις οδηγίες των ειδικών, και σε αυτή την περίπτωση, ώστε να νοιώθουν όλοι πιο ασφαλείς, και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά «αποφασίσαμε να ακούμε τους ειδικούς», καθώς «θέλουμε να λειτουργούν τα σχολεία μας με ασφάλεια» και για να γίνει αυτό «οι ειδικοί θα έχουν τον πρώτο λόγο».

Για την μάσκα στα σχολεία

Παράλληλα, η κυρία Μακρή εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. «Θα γίνει σήμερα – με την υπουργό και την επιτροπή των ειδικών – μια τελευταία συζήτηση πριν το άνοιγμα των σχολείων και κάποια από τα μέτρα όπως η μάσκα θα εξειδικευτούν και θα γίνουν γνωστά στην εκπαιδευτική κοινότητα με λεπτομέρειες. Φαίνεται όμως – και το λέω αυτό με σχετική ασφάλεια – ότι η μάσκα που είναι ένα ήπιο και αποτελεσματικό μέσο προστασίας, θα παραμείνει», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για την Τράπεζα Θεμάτων

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ για την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διευκρίνισε ότι το υπουργείο έχει ως επιστημονικό συνεργάτη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο παρακολουθεί την κάλυψη της ύλης και το οποίο θεωρεί ότι η κάλυψη «είναι επαρκέστατη και έχει γίνει με τρόπο που εκπαιδευτικά επιτρέπει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων».