Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Τα στοιχεία που έρχονται στο φως δημιουργούν νέα δεδομένα



Η γυναίκα που την έφερε στη ζωή, μιλά με λεπτομέρεια για τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής της, μετά την απώλεια της κόρης της.

«Εμείς περάσαμε μαύρα Χριστούγεννα φέτος. Δεν είχαμε χαρά μέσα στο σπίτι, έλειπε το παιδί μας, δεν κάτσαμε στο τραπέζι να φάμε. Τα παιδιά μου είναι ψυχολογικά χάλια, εγώ το ίδιο. Είμαστε μια οικογένεια που παλεύαμε μόνοι μας, δεν είχαμε στήριξη από πουθενά.

Από τη στιγμή που έφυγε η κόρη μου, χάσαμε και το στήριγμά μας, χάσαμε τη δύναμή μας. Μου το σκοτώσανε το παιδί μου, δεν αρρώστησε, δεν "έφυγε" μόνο του, ήταν υγιές παιδί. Ήταν παιδί όλο καλοσύνη, όλο αγάπη, αγαπούσε τους ανθρώπους, έκανε πάντα το καλό, ήταν παιδί υπεύθυνο από πολύ μικρό. Και αυτό το παιδί μου το πήραν, μου το πήραν και μου το σκότωσαν, χωρίς να φταίει πουθενά το παιδί μου» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Το παιδί μου ζητάει δικαίωση από εκεί που είναι η ψυχούλα του. Τράβηξα τα πάντα για να το μεγαλώσω και αντί να το δω νυφούλα, μου το βάλανε στο χώμα».

Στοιχεία που έρχονται στο φως δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη, προσκόμισαν στοιχεία στον Άρειο Πάγο, σχετικά με περιστατικά ληστειών που έγιναν στο Β’ Νεκροταφείο.

«Το περιστατικό με τη Δώρα δεν ήταν πρωτοφανές για αυτούς. Υπήρχαν προγενέστερα κρούσματα. Έμπαιναν μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, που αποτελεί δημοτική περιουσία, είχαν γίνει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτά τα μάθαμε από μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στο νεκροταφείο…», επισήμανε μεταξύ άλλων.

"Δεν ήταν νεκροταφείο, ήταν κολαστήριο. Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, το είδα κι εγώ με τα μάτια μου". Ξέσπασε η μητέρα της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου μέσα στο Β' Νεκροταφείο.

"Δεν υπήρχε ενημέρωση στον κόσμο", είπε η κ. Γεωργία μιλώντας στην εκπομπή "Τatiana Live" και πρόσθεσε: "Γιατί αν είχαμε ενημερωθεί, θα είχε ενημερωθεί και το παιδί μου. Και δεν θα πήγαινε να ανάψει το καντηλάκι, να ανάψει το κεράκι, να προσευχηθεί εκεί, αν ήξερε ότι μέσα εκεί γίνονταν κλοπές, ληστείες. Δεν υπήρχαν σύρματα, δεν υπήρχε φύλαξη και μια ανευθυνότητα, μια αδιαφορία…»,

Και συνέχισε: «Αντί να το δω νυφούλα, μου το έβαλαν στο χώμα το παιδάκι μου. Το παιδί ξεψυχούσε τόση ώρα και δεν κάλεσε κανείς ασθενοφόρο. Να είχε μια ευκαιρία το παιδί και να μην ήμουν εγώ σήμερα σε αυτή τη θέση… Μπαίνω στο νεκροταφείο και το μόνο που βλέπω είναι να με περιγελούν και να με ειρωνεύονται. Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι παραδειγματικά, όπως τους αξίζει, για να μην ξανακλάψει άλλη μάνα παιδί….».

Η δικηγόρος της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη, υπογράμμισε ότι προσκόμισε στοιχεία στον Άρειο Πάγο, σχετικά με περιστατικά ληστειών που έγιναν στο Β’ Νεκροταφείο.

«Το περιστατικό με τη Δώρα δεν ήταν πρωτοφανές για αυτούς. Υπήρχαν προγενέστερα κρούσματα. Έμπαιναν μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, που αποτελεί δημοτική περιουσία, είχαν γίνει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτά τα μάθαμε από μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στο νεκροταφείο…», τόνισε

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, είχαν γίνει: μια ληστεία με καλάσνικοφ με λεία 20.000 ευρώ, ληστεία με λεία 5.000 ευρώ κατά την οποία ξυλοκόπησαν φύλακα του κοιμητηρίου που έμεινε ανάπηρος, ληστεία κατά την οποία έσπασαν το σαγόνι και τα δόντια υπαλλήλου και ληστεία, εξαιτίας της οποίας ο υπάλληλος πέρασε ΕΔΕ γιατί δεν απέτρεψε τους δράστες!

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, πρώην φύλακας του Β’ Νεκροταφείου είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει το έγκλημα».